Rundvlees

Ons rundvlees wordt hoog gewaardeerd : mals en mooi mager maar ook met een ouderwets “vetrandje” als dat gewenst is. Biefstuk van de haas, kogel of gewone biefstuk, geportioneerd naar uw wens en niet vermalst of tot gort geslagen. En kent u bijvoorbeeld al ons Oma’s Stoofvlees? Gesneden van het “deksel” van de rib. Heerlijk zachte lapjes, nagenoeg zonder vet en toch sappig na het stoven. U zult smullen!

Wat ook bij veel van onze klanten geliefd is, dat zijn de sucadelappen: de sucade is de pees die door de lappen heen loopt, welke zorgt voor een unieke, en vooral lekkere smaak. De sucade wordt ook gaar en is eetbaar, maar u kunt het natuurlijk ook aan de kant schuiven.

Herkomst en eigenschappen:

Ons rundvlees is van het van oorsprong Belgische Blanc Bleu ras. De runderen verblijven een groot deel van het jaar in de vrije natuur en in de winter in grote open stallen op dik stro. Door deze milieu- en diervriendelijke manier, ontstaat er een eerlijk en gezond natuurproduct. Dit allemaal zonder de toevoeging van antibiotica en groeihormonen.
Ons rundvlees heeft de volgende eigenschappen:

1. Zeer fijn van structuur
2. Mooie rode natuurlijke kleur
3. Door de wijze van mesten een juiste rijpheid dat de smaak ten goede komt.
4. Bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen zoals ijzer en zink.